6 Haftalık Kol Geliştirme Programı

6 Haftalık Kol Geliştirme Programı
6 Haftalık Kol Geliştirme Programı

6 Haftalık Kol Geliştirme Programı

Bu program sayesinde 6 haftada kol kaslarınızı geliştirebilir ve kas kütlenizi arttırabilirsiniz. Antrenmanda verilen hareketleri düzgün ve tekniğine uygun bir şekilde yapmaya dikkat edin.

ANTRENMAN ÖZETİ 
HedefKas kütlesi arttırma
Antrenman TürüTek bir kas grubu
Antrenman SeviyesiBaşlangıç
Antrenman Günü 
EkipmanBar, Dambıl, İstasyon, Kablo
Hedef KullanıcıKadın & Erkek

ANTRENMAN AÇIKLAMASI

Kol kaslarınızı geliştirmeyi hedefleyen bu program 2 haftalık 3 bölüme ayrılmıştır. Her bölüm farklı bir çalışma yönetimine göre hazırlanmıştır.

HAFTA 1-2: Düşük yoğunluk, düşük-orta ağırlık. İlk iki haftalık süreçte programa alışacak ve kol kaslarınıza birden yüklenmemiş olacaktınız.

HAFTA 3-4: Orta yoğunluk, orta ağırlık. 3. ve 4. haftada antrenman yoğunluğu ve setler artarak program zorlaşmaya başlayacaktır.

HAFTA 5-6: Yüksek yoğunluk, orta ağırlık. Programın son iki haftası ise esas zorlu bölüm. Zorlandığınızı ve yorulduğunuzu hissedeceksiniz.

Programa başlarken her set için kaldırabildiğiniz ağırlıkları seçin. Eğer programdaki setleri tamamlayabiliyorsanız bir sonraki sefere ağırlıkları arttırabilirsiniz. 6 haftalık programın sonunda 1 haftalık mola vererek 6 haftalık bu programı tekrar uygulayabilirsiniz. Tabi ki ağırlıkları daha da arttırarak. Bu programı pazartesi ve perşembe olacak şekilde haftada iki gün uygulayabilirsiniz. Haftalık programınızın içine farklı bir şekilde yerleştirebileceğiniz bu antrenman programında çalışma günlerinin arasında 2 gün olmasına mutlaka dikkat edin.

ANTRENMAN PROGRAMI

HAFTA 1-2  
Pazartesi  
HareketSetTekrar
Cable Curl12-15 
Dumbbell Triceps Kickback12-15 
Perşembe  
Concentration Curl12-15 
Cable Triceps Extension12-15 
HAFTA 3-4  
Pazartesi  
HareketSetTekrar
Seated Dumbbell Curl3-410-12
Skullcrusher3-410-12
Perşembe  
EZ Bar Preacher Curl3-410-12
Seated French Press3-410-12
HAFTA 5-6  
Pazartesi  
HareketSetTekrar
Barbell Curl8-10 
Triceps Dips8-10 
Perşembe  
Chin Ups8-10 
Close Grip Bench Press8-10 

Not: Tüm antrenman programları, egzersizler ve hareketler tamamen öneri amaçlıdır. Spor yapmadan önce mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir