Dönemlik değil yaşam boyu spor

Dönemlik değil yaşam boyu spor !

Spor yaşantımız boyunca hayatımızın her döneminde olması gereken bir olgudur. Son yıllarda insanların spora ilgilisinin oldukça arttığını görüyoruz. Ancak belli bir kesimin,  spor yapmayı yaz mevsiminin yaklaşmasıyla ilişkilendirdiğini görmek üzücü. Oysaki spor 7 den 77 e herkesin hayatında her daim yer almalıdır.

Spor yapmanın ilk amacı fiziksel ve ruhsal olarak kişinin kendisini iyi hissetmesi veya iyi halinin devamlı olmasıdır. Öncelikle sporu sağlık için yaptığımızı unutmamalıyız. Günümüzde birçok egzersiz tipi olduğunu görüyoruz ve duyuyoruz. Bunlara örnek vermemiz gerekirse; fitness, crossfit, pilates, fonksiyonel antrenman son yıllarda başı çeken egzersiz metotlarıdır.

Peki hangisi daha iyi ?

Hiçbir egzersiz metodunu, birinin diğerinden daha iyi olduğu ile ilgili karşılaştırma yapamayız. Günümüzde sadece trend olduğu için bir egzersiz tipini seçenler olduğunu görüyoruz. Her egzersiz Metodunun kendine özgü sistemi ve hareketleri vardır. Burada önemli olan trendin ne olduğu değil sizin neye ihtiyacınız olduğudur. Öncelikle seçtiğiniz egzersiz metodu fiziksel ve mental olarak sizi mutlu etmelidir. Unutmayalım ki sporu daha sağlıklı olabilmek için yapıyoruz. Yaralanmak veya sakatlanmak için değil.

Bu doğrultuda sağlıklı olmak nedir? Bunu inceleyelim.

Kişi spor yapıyor ise kalp damar sağlığı için kardiyovasküler çalışmalar yapmalıdır. Bunlar; yürüyüş, koşu, bisiklete binme, yüzme vb. aktivitelerdir. Daha sonra dikkat etmemiz gereken diğer bir ihtiyacımız kassal egzersizdir. Genelde özellikle bayanların kassal egzersiz yapma konusunda çekinceleri olduğunu görüyoruz. Ancak 7 yaşındaki bir çocuktan 77 yaşındaki bir yetişkine kadar herkes kassal egzersiz yapmalıdır. Tabi ki 77 yaşındaki biri ile 30 yaşındaki birinin yapacağı egzersiz tipi veya hareketler aynı olamaz. Bu yüzden yapacağınız egzersiz size özel olmalı, fiziksel ve ruhsal özellikleriniz göz önünde bulundurularak programınız hazırlanmalıdır.

Tabi ki kassal egzersiz ve kardiyovasküler egzersizlerin yanında vücut esnekliğinizin nasıl olduğu sağlıklı hareket edebilmenizi doğrudan ilgilendiren bir konudur. Günümüzde rastladığımız omurga rahatsızlıklarının genel sebebi güçsüz ve gergin kaslardır. Bu doğrultuda sağlıklı bir bedene sahip olmak istiyorsak hem güçlü hem de esnek olmalıyız.

Yaşam Boyu Spor | Kolay Rezervasyon | Kaynak : Yozgat Bozok Üniversitesi UZEM

Kolay Rezervasyon Ailesi Olarak ;

Kolay Rezervasyon ailesi olarak her yaş grubuna yönelik bir çok spor branşını yapabilme imkanı için üye tesislerimizden saatlik rezervasyon yapabilir, aylık paketleri saniyeler içinde satın alabilirsiniz. Bu hizmeti sağlamamızın yegane sebepleri de bu konulara hassasiyet göstermemizdir.  Kulübümüzde fitness, crossfit, aletli pilates gibi egzersiz çeşitleriyle birlikte squash, basketbol, yüzme gibi branşları da yapabileceğiniz alanlar sunuyoruz. Bu sayede dönemlik bir spor merkezi olmaktan ziyade yaşam boyu spor sloganı ile spor yapmayı zevkli hale getirirken birçok branşla sıkılmadan devamlı spor yapabilme imkanı sağlıyoruz.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir