Diyet Yapanlar İçin Besinlerin Kalori Değerleri

Kalori Tablosu
Kalori Tablosu

Hanımların mutfaklarda en çok sevdiği şeylerden biri buzdolabının üstüne çeşitli magnetler asmak. Buzdolabı süsleri sonucu kapak rengarenk görünüyor. Fakat şimdi bu magnetleri biraz azaltın ve besinlerin kalori değerleri tablosu için yer açın.

Çünkü kararlı olup diyet yapmaya niyetlendiyseniz ya da sağlıklı beslenmenin önemini fark edip ailenizle birlikte uygulamaya geçiyorsanız bu tabloya ihtiyacınız olacak. Tencereye yemeği koymadan ya da yemeden önce besinlerin kaç kalori olduğunu bilmemek size bir şey kaybettirmez ama bilmek çok şey kazandırabilir.

Kalori Tablosu

Kalori Tablosu

Kalori Tablosu

Besinlerin kalori değeri nasıl hesaplanır konusu diyetisyenlerin ve uzmanların hazırladıkları kalori cetvellerine göre cevaplanır. Kalori besinlerin taşıdığı ve hazmedildiği zaman vücuda verdikleri enerji miktarıdır. Fakat temelde önemli olan sadece bu değildir. Kalori Sadece Sayı mıdır?Kalori miktarı kadar bu kalorinin nasıl alındığı da önemlidir. Örneğin normal bir diyette yaklaşık olarak günlük kalori miktarınız 1200 kalori olarak belirtilmişse ve siz bunu porsiyonu küçük bir tabak pasta ve minik bir hamburger ile karşılarsanız kilo kontrolü yapmıyorsunuzdur. Bu yüzden kalori sadece bir sayı değildir.

Örneğin Türkiye’de beyaz ekmek çok tüketilir. Bir dilim beyaz ekmekte 69 kalori vardır. Bunu bir dilim kepek ekmeği ile değiştirirseniz sayı 53 kaloriye düşer. Ama bu arada beyaz un yerine kepek unu yemiş olursunuz ki bu bağırsakların çalışması için çok daha faydalıdır. Veya bir sebze sandığımız patatesin nasıl yendiği de konuya örnek olarak verilebilir. 100 gram haşlanmış patates sadece 76 kalorilik bir enerji taşır ama aynı miktarda kızarmış patates size 280 kalori getirir. Cipsler ise daha kötüdür. 100 gram cips 568 kaloridir. Bu yüzden besinlerin kalori değerleri sağlıklı  beslenme için olduğu kadar kilo vermeye çalışanlar için de kontrol sağlar.Değişmeyen KurallarRejim yapma, besinlerin kalori değerleri ve sağlıklı diyetler gibi konular günümüzde biteceğe hiç benzemiyor. Bu yüzden pek çok işte olduğu gibi aslında konunun temelinin ne olduğunu bilmek gerek. Kilo vermenin esası yediğinizden daha çok miktarda kaloriyi yakmanıza dayanır.

Bu yüzden günlük hayatınız nasıl olursa olsun hareketli bir yaşama geçmeye çalışın.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir