Sporcu Diyet Listeleri

Sporcular normal insanlardan farklı olarak zayıflamak için değil, şu an ki formlarını korumak ve kas yapımına destek olmam için diyet yaparlar.

Bu yüzden diyete başlarken nasıl zayıflarım? Gibi bir sorunla karşı karşıya değiller. Ayrıca diyet yapmak zorunda olan tüm sporcular düzenli ve dengeli beslenmek zorundalar. Çünkü yanlış beslenme yüzünden kalp damar sağlıkları zarar görebilir. Aslında yanlış beslenme herkesin sağlığına zarar verir ama bu durumdan en çabuk sporcular etkilenir. Sporcu diyetlerinin özelikleri vardır. Sporcu Diyetlerinin Özellikleri Sporcu diyetlerinin özellikleri her türlü gıdanın diyet listesinde var olmasıdır. Örneğin diyet listesinde protein de var, karbonhidratta. Ama sporcu diyetlerinin en büyük özelliği üç beyazdan uzak durmaları ve beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tüketiyor olmalarıdır. Genellikle bir haftalık diyetler uygularlar. Bu diyetlerde azar azar ve sık sık beslenme şekli hâkimdir.

Sabah KahvaltılarıSporcu diyeti sabah kahvaltıları ekmek genellikle üç dilim, yumurta üç ve yanında bir dilim suda bekletilmiş beyaz peynirdir.

Haftanın bir günü kahvaltıda süt ile yapılmış gevrek yenilebilir. Ama sade olmak şartı ile. İlk gün kasmamak açısından yumurta. Beyaz peynir, buğday ekmeği ile beslenilir. İkinci günden sonra yavaş yavaş azalma başlar.Sporcu Diyetinde Ara ÖğünlerSporcu diyetinde ara öğünler daha çok meyveler ile geçiştiriliyor. Bu şekilde hem tatlı ihtiyacı karşılanmış oluyor hem de bağırsakların çalışması desteklenmiş olunuyor. Ara öğünlerde özellikle yeşil elma ve havuç tercih ediliyor. İkindin sonu ara öğünlerinde yoğurt, kuru yemiş tarzı yiyecekler tercih ediliyor. Bu tarz yiyecekler hareket, spor ve su ile birleştiğinde kasa dönüşüyor.

Öğlen ve Akşam YemekleriSporcu diyetlerinde öğlen ve akşam yemekleri daha çok protein ağırlıklı geçiyor. Öğlenleri kızarmış et veya balık yemeye izin veren diyet listeleri akşamları ızgara tarzını öneriyor. Fakat tek bir fark ile. Akşam yemekleri akşam saat yediden önce mutlaka yenmeli ve ne içilecekse o saatten önce içilmeli. Saat yedi olduğunda ise su dışında hiç bir şey yenilip içilmemeli.

Çünkü o saatte yenen yer şey uyurken sabaha kadar midede kalıyor.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir