Nachos’lu Bufalo Tavuk

Nachos’lu Bufalo Tavuk
Nachos’lu Bufalo Tavuk

Nachos’lu Bufalo Tavuk

Lezzet ve protein bombası bufalo tavuk tam bir haftasonu atıştırmalığı olarak sofranızda olmalı !

GEREKLİ MALZEMELER

  • 200 gr yağsız olarak kavrulmuş ve küp küp doğranmış tavuk göğsü
  • 100 gr light tortilla cipsi
  • Yarım fincan lifgt çedar peyniri
  • 3 çorba kaşığı bufalo kanat sosu
  • 2 çorba kaşığı ranch sos ( mümkünse light )
  • 2 çorba kaşığı tulum peyniri
  • Yarım fincan kereviz sapı 

BESİN DEĞERLERİ (Porsiyon başına)

Protein: 49 g

Karbonhidrat: 34 g

Yağ: 18 g

Kalori: 494

HAZIRLAMA/PİŞİRME ÖNERİSİ

  • Fırını 180 derece ayarında ısınmaya bırakın.
  • Küp küp doğradığınız tavuk göğsünü bufalo sosu ile karıştırınız ve 30 dk. buzdolabında dinlendirin.
  • Tortilla cipsini fırında ısıtın.
  • Çedarları tavukların üzerine dökün.
  • Peynirler eriyene kadar daha önce ısıttığımız fırında pişirelim.
  • Ardından üzerine azar azar ranch sosu erimiş peynirin üzerine dökün.
  • son aşamada ise tulum peynirini karışımın üzerine ufalayın ve kereviz saplarını doğrayıp karışıma katarak son noktayı koyun.

SERVİS ÖNERİSİ

  • 2 kişiliktir.

Not: Besin değerleri, tarif ve öneriler tamamen bilgi ve öneri amaçlıdır. Spor ve diyet çalışmaları mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir