Nachos’lu Bufalo Tavuk
Nachos’lu Bufalo Tavuk
Lezzet ve protein bombası bufalo tavuk tam bir haftasonu atıştırmalığı olarak sofranızda olmalı !
GEREKLİ MALZEMELER
- 200 gr yağsız olarak kavrulmuş ve küp küp doğranmış tavuk göğsü
- 100 gr light tortilla cipsi
- Yarım fincan lifgt çedar peyniri
- 3 çorba kaşığı bufalo kanat sosu
- 2 çorba kaşığı ranch sos ( mümkünse light )
- 2 çorba kaşığı tulum peyniri
- Yarım fincan kereviz sapı
BESİN DEĞERLERİ (Porsiyon başına)
Protein: 49 g
Karbonhidrat: 34 g
Yağ: 18 g
Kalori: 494
HAZIRLAMA/PİŞİRME ÖNERİSİ
- Fırını 180 derece ayarında ısınmaya bırakın.
- Küp küp doğradığınız tavuk göğsünü bufalo sosu ile karıştırınız ve 30 dk. buzdolabında dinlendirin.
- Tortilla cipsini fırında ısıtın.
- Çedarları tavukların üzerine dökün.
- Peynirler eriyene kadar daha önce ısıttığımız fırında pişirelim.
- Ardından üzerine azar azar ranch sosu erimiş peynirin üzerine dökün.
- son aşamada ise tulum peynirini karışımın üzerine ufalayın ve kereviz saplarını doğrayıp karışıma katarak son noktayı koyun.
SERVİS ÖNERİSİ
- 2 kişiliktir.
Not: Besin değerleri, tarif ve öneriler tamamen bilgi ve öneri amaçlıdır. Spor ve diyet çalışmaları mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır.