Kalori Yaktıran HIIT Antrenmanı

Kalori Yaktıran HIIT Antrenmanı

Sadece dambıl ve vücut ağırlığınızı kullanarak yapabileceğiniz bu 12 hareketten oluşan program kalori yakımı için tercih edilebilir.

ANTRENMAN ÖZETİ 
HedefYağ Yakma
Antrenman TürüKardiyo
Antrenman SeviyesiBaşlangıç
Antrenman Günü 
EkipmanDambıl, Vücut Ağırlığı
Hedef KullanıcıKadın & Erkek

ANTRENMAN AÇIKLAMASI

Programa başlamadan önce 10 dakika kadar açma ve germe hareketleri yaparak vücudunuzu ve kaslarınızı ısıtarak kan dolaşımınızı hızlandırın. Isınma hareketlerinize aşağıdaki hareketleri katabilrisiniz.

Bu programı iki kişi yaparsanız hem daha kolay hem de daha eğlenceli olacaktır. Hatta bu programı bir grup aktivitesi olarak uygularsanız hem daha eğlenceli hem de daha rekabetçi bir ortam olması nedeniyle daha fazla verim alırsınız. Programı en az iki kişi olacak şekilde açıklayacağız. Öncelikle iki kişi karşılıklı bir şekilde pozisyon alıp yüz yüze durmalıdır. Her hareketi 10 tekrar yapana kadar devam etmelisiniz.

ANTRENMAN PROGRAMI

HAREKETSETTEKRAR
Single arm shoulder press10 
Triceps extensions behind the head10 
Biceps curl10 
Bent over row10 
Push-ups10 
Crunch10 
Wipers10 
Right leg lunge10 
Lef leg lunge10 
Sumo squat10 
Right leg calf raise10 
Left leg calf raise10 

Özellikle dambıl ile yapılan hareketler 10 tekrarı tamamlayabileceğiniz şekilde ağırlıkları seçmeye özen gösterin. Belirli bir süre geçtikten sonra 10 tekrar çok rahat bir şekilde tamamlayabiliyorsanız ağırlığı bir miktar arttırabilirsiniz. Unutmayın ki özellikle kas gelişimi için son 3 tekrarın sizi zorlaması gerekmektedir.

Vücut ağırlığı ile yapılan hareketlerde ise tekniğe özellikle odaklanın. Hareketi doğru yapmanız, hareketten aldığınız verimi arttıracak ve en iyi şekilde gelişim göstermenizi sağlayacaktır.

Not: Tüm antrenman programları, egzersizler ve hareketler tamamen öneri amaçlıdır. Spor yapmadan önce mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir