CLENBUTEROL NE İŞE YARAR ?

Clenbuterol, birçok fitness severin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bu takviye, kas geliştirme sürecinde hızlı sonuçlar sağlayarak, kaliteli kas kütlesi artışını mümkün kılar. Clenbuterol, aynı zamanda yağların yakılmasına yardımcı olur ve böylece vücudunuza daha fit bir görünüm kazandırır. Bu özellikleri sayesinde, Clenbuterol, fitness dünyasında en çok tercih edilen takviyeler arasında yer almaktadır.

Clenbuterol Nedir?

Clenbuterol hap şeklinde olup astım hastalığı olan insanların tedavilerinde kullanılan bir steroid türevidir. 1970 yıllında veterinerlerin hayvanlarda kullandıkları bir tedavi olarak doğmuş daha sonrasında ise insanlarda ki astım hastalığı içinde doktor kontrolünde tedavi amaçlı belirli dozlarda kullanılmaya başlamıştır.

Fakat daha sonraları çoğu ünlü sanatçıların ve sporcuların da kullanmasıyla beraber popüler hale gelmiştir. Sporcuların yağ yakmak için kullandıkları dozlar insanlara zararlıdır. Doktorların verdikleri dozlar yağ yakmak için değil sadece astım hastaları içindir ve sporcuların yağ yakması için gereken dozun çok çok altındadır.

Clenbuterol Neden Kullanılıyor?

Normal yaşamda ki zayıflama yöntemleri, yani doğal bir şekilde zayıflama yöntemleri uzun ve sabır gerektiren bir iş olduğundan, günümüz dünyasında ki hızlı, yüksek rekabet ortamı insanları bunu kullanmaya itiyor. Sabırlı olmayan kişiler, sabırsızlık sonucunda maddi durumlarını ön plana çıkararak bu hapları alarak kısa yoldan yağ yakmaya çalışıyorlar. Evet gerçekten de hızlı sonuçlar verdiği doğru fakat sırf bunun için ölüme sebebiyet verdiklerinin farkında değiller!

Clenbuterol Öldürür!

Evet, clenbuterol öldürür! Neden mi?

  1. Hızla artan kalp ritmi nedeniyle taşikardi oluşur. Taşikardi kalp ritminin olması gerekenden fazla olmasıdır. Buda kalp krizi riskini arttırır. Spor etkinliği dışında ortalama kalp atışının 100 ün üstünde olduğu kişilerde ki kalp krizi riski artmaktadır.

  2. Kalbin büyümesini sağladığından dolayı kişilerde ki kalp krizi riski oldukça artıyor. Ortalama bir insanda ki kalp 250 gram civarı olmasına rağmen clenbuterol kullanımıyla beraber kalp 2 hatta 3 katı büyüklüğüne gelebiliyor.

  3. Kalp atışını hızlandırdığı için kalpte ritim bozukluklarına sebebiyet verebilir. Ve bunun sonucunda da bir çok hastalığı yanında getirir!

  4. Kalp ritmi hızlandığı için vücutta aşırı ısınma ve aşırı terleme gerçekleşir.

  5. Yine kalp ritm hızlandığından dolayı titreme çarpıntı gerçekleşir.

  6. Bununla beraber sinir sistemi üzerinde de etki yapan clenbuterol sinirlilik ve agresiflik yapar. Bu da hem kişinin kendisine hem de çevresinde ki insanlara zararlıdır.

  7. Kalp ritmini hızlandırdığından dolayı kalp ve kas damarları kalınlaşır, bu da kan basıncını arttırır.

Clenbuterol Vücutta Nasıl Çalışır?

Ağız yoluyla alınan hap kısa süre içinde kana karışır ve aşağıda yazdığım sıralama gibi etkilerini gösterir. Bu ilacın vücuttaki etkileşimi ilk önce kalp ritmini hızlandırır, hava girişini yani ciğerleri açar, güç üretimini performansı arttırır, kas kütlesinde artış meydana getirir ve bunun yanında depolanan yağın azalmasını sağlayıp, yağ tutumunu engeller.

  1. Ellerde titreme vücutta titreme ile başlar

  2. Kalp ritmi oturduğunuz yerde bile 100 ün üstünde atmaya başlar (kişiden kişiye değişir)

  3. Kalp ritmi atmasıyla beraber vücutta sıcaklık oluşur

  4. Kan basıncı artar ve terleme başlar.

  5. Clenbuterol aldığınız günlerde genelde sinirli ve agresif olursunuz.

  6. Clenbuterol aldıktan sonra antrenman yaptığınızda performansınızda artış gözlemlenir, fakat oturduğunuz yerde bile kalp atışı olması gerekenden fazla olduğu için sporla beraber artan kalp atışı 200 lere yani sınıra yaklaşır. Bu da spor esnasında kalp krizi geçirme riskini arttırır.

  7. Belirtileri erkekler ve kadınlar da aynıdır.

Son Nokta!

Sporcular vücuttaki biriken yağları yakmak amaçlı hırsları ve arzularına yenik düşerek hızlı bir şekilde yağ yakmak isterler ve böylece clenbuterol tarzı ilaçlara yönelirler. Clenbuterol yan etkileri bir çok hastalığa sebebiyet vermesine karşın, yağ yakımı, performans artışı, kas gelişimine yönelik etkilerinden dolayı tercih edilir. Kişilerin gözlerini hırs ve hızlı bir şekilde gelişim bürüdüğü için hastalıkları, zararlarını görmezden gelip bunları kullanırlar. Clenbuterol başlangıçta dediğim gibi atlar üzerinde kullanılması gereken bir ilaç olarak piyasaya sürülmüştür, yani insanlar için uygun bir ilaç değildir. Ayrıca doping kullanımı olduğu için yasak bir ilaçtır. Bu ilaç sizi kısa sürede forma sokabilir ve performansınızı arttırabilir, fakat ilacı bıraktığınız zaman hem kalp ritminiz bozulmuş olur, hem de performans dayanıklılığınız eski doğal haline gelmez. Doğal dayanıklılık ve performansınız durur.

Önerilerim!

Amacınız ne olursa olsun, ister performans, ister kilo vermek, ister kas geliştirmek, şık bir görünüm için bu tarz ilaçlar almayın. Spor hayatınızı ömür boyu sürdürün ve hedeflerinizi uzun zamana yayarak sağlıklı bir şekilde spor yapmaya çalışın. Unutmayın ki doping (steroid ve türevleri) zar

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir